Barendrecht tegen Ajax: "Wordt natuurlijk één grote slachtpartij"

15 december 2021, 14:28   Bijgewerkt: 15 december 2021, 14:47

De amateurs van Barendrecht gaan woensdagavond op bezoek bij Ajax voor de KNVB Beker. Hoewel de club niet ver van Rotterdam ligt, zitten er genoeg fans van de Amsterdamse club in het team. Alle spelers én de trainer kijken dan ook enorm uit naar het duel, al durven ze nog niet echt te hopen op een stunt.

"We hebben veel jongens die voor Feyenoord zijn in de selectie, dat is logisch in de buurt van Rotterdam. Maar ook die voor Ajax zijn. Wij vinden dit vooral geweldig. Ik lag languit op het bankie bij de loting. Toen we Ajax lootten, ben ik wel even opgestaan, moet ik zeggen", vertelt Stanley Husen. Een paar dagen voor de Klassieker is het maar de vraag of Erik ten Hag zijn sterkste elf de wei instuurt, maar de voetballer kan zich er niet druk om maken. "Al spelen ze met de reserves, dan speel je alsnog tegen Onana, Schuurs, Tagliafico en Neres bijvoorbeeld. Die kunnen ook wel aardig ballen. Dit is prachtig, wij gaan proberen er een leuke wedstrijd van te maken", vertelt hij in De Telegraaf.

Max van Dijk, de aanvoerder van Barendrecht, heeft ook geen haat tegen de Amsterdamse club. "Ik kan ook gewoon genieten van Ajax hoor, Europees gezien. Wat dat betreft wordt dit natuurlijk één grote slachtpartij. Het is wel écht gaaf om mee te maken. Ik weet dat het snel gaat bij Ajax, maar ben wel benieuwd hoe snel dat in het echt zal zijn." Normaliter ziet hij de Ajacieden op televisie, nu mag hij tegenover ze staan in de Johan Cruijff ArenA. "We gaan ons het vuur uit de sloffen lopen natuurlijk, maar ik ben deze week nog niet wakker geworden na de droom dat ik de winnende had gemaakt in de ArenA."

Barendrecht-trainer Richard Elzinga kijkt ook uit naar het duel, vertelt hij tegenover Voetbal International. "Toen Ajax er uit rolde ontploften de appgroepjes, het was niet meer te volgen. Ik schrok niet, alleen maar supermooi dat je tegen een topdrie-club mag spelen", aldus de oefenmeester, die meerdere wisselingen verwacht bij het elftal van Ten Hag. "Als je de laatste wedstrijden bekijkt en logisch nadenkt welke spelers er minuten nodig hebben dan kom je uit bij jongens als Davy Klaassen, Nicolás Tagliafico en Devyne Rensch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen