Crisis bij Promes en Hendrix; Spartak Moskou zet trainer op straat

15 december 2021, 17:57

Spartak Moskou heeft per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Rui Vitória. De Portugees is na een half jaar in Rusland op straat gezet vanwege teleurstellende resultaten. Dat betekent dat Quincy Promes en Jorrit Hendrix een nieuwe coach krijgen.

Na de winterstop moet een nieuwe trainer voor betere resultaten gaan zorgen bij Spartak. Het is momenteel winterstop in Rusland dus heeft de clubleiding voldoende tijd om een geschikte opvolger van Vitória binnen te halen. Op zondag 27 februari hervat Spartak de competitie met een thuiswedstrijd tegen stadgenoot CSKA Moskou.

Het ontslag van Vitória komt niet bepaald uit de lucht vallen. De grootmacht uit Moskou verloor de laatste wedstrijd met liefst 3-0 op bezoek bij PFK Sotsji en staat na achttien wedstrijden op de negende plek in de Premjer-Liga. Het verschil met koploper Zenit bedraagt al vijftien punten en Spartak staat slechts vier punten boven de gevarenzone.

Alleen in de Europa League kreeg Vitória zijn ploeg wel aan de praat. In dat toernooi eindigde Spartak als eerste in groep C boven Napoli, Leicester City en Legia Warschau. Dat betekent dat de Russen de tussenronde over mogen slaan. In Moskou is Promes een vaste waarde, terwijl Hendrix vooral op de bank zit. Guus Til speelt momentee op huurbasis bij Feyenoord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen