UEFA bevestigt: EK-winnaar Italië treft Copa-titelhouder Argentinië

15 december 2021, 18:45

De UEFA en CONMEBOL hebben aangekondigd nadrukkelijk samen te gaan werken. De voetbalbonden van Europa en Zuid-Amerika hebben een contract getekend tot medio 2028 en brachten meteen goed nieuws voor de voetballiefhebber. Op 1 juni 2022 staat er namelijk een fraaie wedstrijd op de planning.

Dan wordt er namelijk in Londen een wedstrijd afgewerkt tussen Italië en Argentinië. De titelhouders van het EK en de Copa América zijn de eerste landen die deze finale zullen afwerken. De Italianen wonnen het EK afgelopen zomer ten koste van Engeland, terwijl de Argentijnen in de eindstrijd van de Copa América afrekenden met Brazilië.

"We zijn erg blij dat we onze goede samenwerking met de CONMEBOL op deze manier nog sterker maken. De goede banden tussen de UEFA en de CONMEBOL gaan al jaren terug. We kijken er naar uit om te blijven zoeken naar nieuwe kansen om het voetbal te blijven ontwikkelen en kunnen niet wachten tot deze finale in Londen wordt gespeeld", aldus UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Ook zijn collega Alejandro Domínguez, voorzitter van de CONMEBOL is blij met de samenwerking. "We plukken hier nu al de vruchten van en leggen nu de basis om nog verder te groeien. Ik wil iedereen bedanken die een rol heeft gespeeld in deze nieuwe overeenkomst. Dat geldt zeker voor Ceferin en zijn team. We dragen dezelfde visie uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen