Sevilla ontsnapt aan enorme bekerblamage bij vierde divisionist

15 december 2021, 21:54

Sevilla heeft zich woensdagavond met pijn en moeite geplaatst voor de derde ronde van de Copa del Rey. De ploeg van trainer Julen Lopetegui moest op bezoek bij CE Andratx diep gaan voor een overwinning. Uiteindelijk wonnen de bezoekers pas na het nemen van strafschoppen.

Lopetegui had op Mallorca basisplaatsen ingeruimd voor Karim Rekik, Nemanja Gudelj en Oussama Idrissi. De Nederlanders komen normaal gesproken weinig aan spelen toe, maar kregen in de tweede ronde van de Copa del Rey een kans van hun trainer. Die kans werd echter niet bepaald gegrepen door Rekik, Gudelj, Idrissi en hun ploeggenoten.

In de eerste helft werd er namelijk niet gescoord tegen de ploeg van het vierde niveau van Spanje. Pas in de 57e minuut wist Sevilla de ban te breken. Rafa Mir was verantwoordelijk voor de 0-1 en daarmee leek Sevilla de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Dat bleek echter totaal anders toen Miquel Llabres de verrassende gelijkmaker scoorde.

Uiteindelijk bleek er een zenuwslopende strafschoppenserie nodig om voor een beslissing te zorgen in het Estadi de Sa Plana. Vanaf de stip wisten de bezoekers uit het Zuiden van Spanje alsnog een blamage te voorkomen. Andratx faalde namelijk twee keer vanaf elf meter, terwijl Sevilla slechts een penalty niet tegen de touwen werkte.