Simpele zege Dortmund, puntje voor Flekken

15 december 2021, 22:25

In de Bundesliga heeft Borussia Dortmund woensdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Greuther Fürth. De werkgever van Donyell Malen won in eigen huis met 3-0 van de Duitse laagvlieger. Bayer Leverkusen en Hoffenheim deelde in de BayArena de punten.

Borussia Dortmund - Greuther Fürth 3-0

Dortmund had met invaller Donyell Malen moeite om hekkensluiter Greuther Fürth aan de kant te zetten. De thuisploeg leek tegen Jetro Willems halverwege de eerste helft op 1-0 te komen, maar de treffer van Thorgan Hazard werd afgekeurd vanwege buitenspel. De openingstreffer viel even later alsnog, toen Erling Haaland vanaf elf meter raak schoot. Na de thee bleven de bezoekers hopen op een stuntje, maar dat bleek er uiteindelijk niet in te zitten. Haaland maakte er in de slotfase 2-0 van en ook Malen deed nog een duit in het zakje.

Bayer Leverkusen - Hoffenheim 2-2

Het Leverkusen van bankzitter Daley Sinkgraven is bezig aan een uitstekend seizoen, maar verspeelde wel dure punten tegen Hoffenheim. De gastheer leek lange tijd op weg naar een overwinning en stond tien minuten voor tijd nog op een 2-0 voorsprong. Patrick Schick had met twee treffers namelijk voor vrijwel zekere driepunter gezorgd. Het eveneens in vorm verkerende Hoffenheim sloeg diep in de tweede helft alsnog toe. Angelo Stiller en Munas Dabbur hielpen de gasten langszij. In extremis kreeg Moussa Diaby (Leverkusen) nog zijn tweede gele kaart.

Union Berlin - Freiburg 0-0

Het treffen tussen de twee verrassingen van het seizoen kreeg in Berlijn geen doelpunten. Mark Flekken hield namens Freiburg de nul op bezoek bij het Union Berlin van Sheraldo Becker. De ploeggenoten van de Nederlandse doelman slaagde er echter ook niet in om tot scoren te komen en zodoende bleef het 0-0 in het Stadion An der alten Försterei. Union en Freiburg blijven overigens uitstekend presteren in de Bundesliga. Union staat vooralsnog op de keurige achtste plaats, terwijl Freiburg met de vijfde plek zelfs uitzicht heeft op Europees voetbal.