Strand Larsen neemt in verlenging schijnwerpers van Dallinga over

15 december 2021, 22:33

Het kostte wat moeite, maar FC Groningen heeft ten koste van Excelsior de volgende ronde van de beker gehaald. Pas vijf minuten voor tijd trok het een achterstand recht en het had uiteindelijk een verlenging nodig om Jørgen Strand Larsen de 2-3 en de 2-4 te laten maken. Zo voorkomt het ternauwernood een nieuwe bekerstunt in deze ronde en toont Strand Larsen aan dat hij afgelopen zomer niet voor niets de concurrentiestrijd won van Thijs Dallinga.

Eerder werd bijvoorbeeld FC Emmen als uitgeschakeld door de amateurs van Excelsior Maassluis, knikkerde NAC Breda FC Utrecht uit het toernooi en maakte FC Twente een einde aan de bekeraspiraties van Feyenoord. Halverwege de eerste helft liet Excelsior zien de volgende stunt te willen produceren, want na een prima voorzet vanaf rechts kopte Reuven Niemeijer de bal in de korte hoek.

Het antwoord van Cyril Ngonge net voor rust was echter nog veel indrukwekkender. Met een prachtige aanname draaide hij zich los van de verdedigers en met een reeks schijnbewegingen kreeg hij doelman Peter Leeuwenburg al naar de grond voordat hij geschoten had. Zo was de stand met rust nog 1-1, maar na rust ging Excelsior er alsnog met de voorsprong vandoor.

Opmerkelijk genoeg lukte het de veel scorende Thijs Dallinga niet om zijn oude ploeg pijn te doen met een treffer, maar bij de 2-1 was hij wel degelijk betrokken. Hij stapte heel intelligent over een lage voorzet van Mats Wieffer heen, waardoor Julian Baas binnen kon schuiven. Toch werd Groningen uiteindelijk nog gered door een goedkope strafschop. Redouan El Yaakoubi leek de bal te spelen, maar raakte ook Michael de Leeuw, waardoor Mo El Hankouri de strafschop benutte.

In de verlenging was FC Groningen duidelijk de betere ploeg, maar met het vele balbezit kwam het niet tot grote kansen. Terwijl Excelsior al voorzichtig over de strafschoppen aan het nadenken was, werkte Strand Larsen negen minuten voor tijd een voorzet binnen. Enkele minuten later besliste de Noor het nog helemaal door goed door te glijden op de doelman en zo de 2-4 te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen