Doan geeft visitekaartje af, PSV naar volgende ronde

15 december 2021, 22:55   Bijgewerkt: 15 december 2021, 23:34

PSV heeft woensdagavond de achtste finales van de TOTO KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Roger Schmidt versloeg een flink gewijzigd Fortuna Sittard in Eindhoven met 2-0. In de verder gezapige wedstrijd werd Ritsu Doan de grote man. De vleugelaanvaller uit Japan was met twee goals van groot belang voor de koploper van de Eredivisie.

Roger Schmidt gaf voorafgaand aan het duel al aan dat PSV het bekertoernooi uiterst serieus neemt. Door de vroege uitschakeling van Feyenoord en FC Utrecht is de kans dat de Eindhovenaren het ver schoppen alleen maar groter geworden. Schmidt koos er echter wel voor om vijf wijzigingen door te voeren in zijn opstelling ten opzichte van het gewonnen duel met NEC (1-2). Onder meer Gody Gakpo begon op de bank. Aanvankelijk werd ook nog verwacht dat Yvon Mvogo zou keepen in plaats van Joël Drommel, maar de Zwitserse goalie was ziek.

Desondanks verliep het eerste gedeelte van de eerste helft prima voor de Fortunezen. De ploeg van Sjors Ultee moest logischerwijs veel verdedigen, maar PSV kwam maar weinig tot grote kansen. Toch was het na een halfuur raak voor de thuisploeg. Ritsu Doan glipte aan de rechterkant van het veld door de Limburgse defensie heen en verschalkte vervolgens ook de doelman. Fortuna-goalie Yannick van Osch, die de hele jeugdopleiding van PSV doorliep, ging te vroeg naar de grond en werd in de korte hoek door de vleugelaanvaller uit Japan geklopt: 1-0.

Daarmee kreeg PSV wat het wilde en waar het, ondanks de weinige kansen, aanspraak op maakte. Fortuna Sittard probeerde in de tegenstoot gevaarlijk te worden, maar werd dat niet of nauwelijks. Toch stond er door een missertje van PSV-doelman Joël Drommel bijna 1-1 op het scorebord. De sluitpost van de Eindhovenaren verwerkte een laag schot niet goed, maar voorkwam uiteindelijk ternauwernood toch nog de gelijkmaker.

In het resterende duel werd PSV bij vlagen nog gevaarlijk in het strafschopgebied van Van Osch, maar veel grote kansen kwamen er niet meer. Ibrahim Sangaré was nog heel dicht bij de derde treffer van de avond, maar het houtwerk stond de Ivoriaan in de weg. Door de overwinning maakt PSV geen fout in het bekertoernooi en kan het zich gaan richten op de competitie. Aankomende zaterdag wacht een uitduel tegen RKC Waalwijk, terwijl er voor Fortuna Sittard een wedstrijd tegen FC Utrecht op de rol staat.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling PSV: Joël Drommel 5,5, Philipp Mwene 6, André Ramalho 6, Armando Obispo 6, Phillip Max 6; Erick Gutierrez 6, Ibrahim Sangaré 6, Mario Götze 6,5 (45. Bruma 6 ); Ritsu Doan 7,5, Carlos Vínícius 6 (45. Gody Gakpo 6), Yorbe Vertessen 4,5 (72. Maximiliano Romero -).

Opstelling Fortuna Sittard: Yannick van Osch 6, Ivo Pinto 5, Martin Angha 5,5 (45. Mickael Tirpan 6), Roel Janssen 6 (45. Nigel Lonwijk 5), Arianit Ferati 5; Tijjani Noslin 4,5 (75. Yigit Celtik -), Richie Musamba 5 (80. Stijn Hogervorst -), Ryan Johansson 6, Emil Hansson 5, Bassal Sambou 4,5, Samy Baghdadi 5 (72. Lisandro Semedo -)

Man of the match: Ritsu Doan

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen