Go Ahead laat zich niet verrassen, Gio blijft winnen

15 december 2021, 23:00

Go Ahead Eagles heeft het ticket voor de derde ronde van de KNVB Beker te pakken. De ploeg uit Deventer had aan een goede openingsfase genoeg om Roda JC Kerkrade met 2-0 over de knie te leggen. Beide doelpunten van gemaakt door Isac Lidberg.

Kees van Wonderen zal zijn ploeg voorafgaand op het hart hebben gedrukt dat van onderschatting geen sprake mocht zijn. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat een club uit de Eredivisie zich lieten verrassen in het bekertoernooi. Go Ahead liet echter al snel zien dat het Roda JC serieus nam en had de wedstrijd na een half uur al in de knip.

Na vijf minuten spelen werd de score namelijk al geopend door Lidberg, die in de eerste helft ook meteen zijn tweede doelpunt maakte. Daarna probeerde Roda er nog wat van te maken, al was het vooral Go Ahead dat de kansen kreeg op meer treffers. Die vielen niet meer in De Adelaarshorst en zodoende gaat de thuisploeg naar de laatste zestien.

Rangers FC - St. Johnstone 2-0

In de Schotse Premier League deed het Rangers van manager Giovanni van Bronckhorst uitstekende zaken. De koploper won door doelpunten van Alfredo Morelos en Ryan Kent met 2-0 van hekkensluiter St. Johnstone. Het gat met achtervolger en aartsrivaal Celtic blijft vier punten. De nummer twee won in extremis met 1-2 op bezoek bij laagvlieger Ross County.