Clattenburg over 'matchfixed' Ajax-poule: "Zit me niet lekker"

15 december 2021, 23:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark Clattenburg, voorheen gerenommeerd scheidsrechter op Europees niveau, heeft een boek uitgebracht over zijn leven. Daarin heeft hij onder meer een passage gewijd aan de vermeende matchfixed Champions League-poule van Ajax in 2011. Lyon won destijds met grote cijfers (7-1) van Dinamo Zagreb, waardoor Ajax op onmogelijke wijze overwintering misliep.

In zijn biografie schrijft Clattenburg dat hij nog vaak aan de wedstrijd terugdenkt. "Deze wedstrijd zit me niet lekker en dat zal me ook nooit lekker gaan zitten. Het was de beslissende wedstrijd in de groepsfase en Olympique Lyon stond op de derde plek. Het kon nog door als Ajax van Real Madrid zou verliezen en het zelf met meer dan zeven doelpunten verschil zou winnen van Dinamo Zagreb."

"Ik gaf de aanvoerder van Dinamo Zagreb Jerko Leko een gele kaart en een paar minuten later zijn tweede voor een duidelijke overtreding. Toen schudde hij mijn hand voordat hij van het veld ging. Dat was heel raar. De meeste spelers zijn woedend in zo'n situatie, zelfs als ze fout zitten. De stand met rust was 1-1 en ik keek wat de stand bij Ajax was."

Ajax stond op dat moment met 2-0 achter tegen Real Madrid, waardoor Lyon met nog een halve wedstrijd te gaan een monsterscore moest neerzetten. "Ajax stond achter, ik had die informatie nodig, want ik had een apart gevoel over wat er bij mijn wedstrijd gebeurde. Lyon won uiteindelijk met 7-1 en bereikte ten koste van Ajax de volgende ronde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen