Dreun Feyenoord: "Aanloop naar Klassieker is faliekant mislukt"

16 december 2021, 08:06

Feyenoord kende woensdagavond niet de ideale voorbereiding op de Klassieker van aankomende zondag. Sterker nog, het ergst mogelijk scenario voor de Rotterdammers kwamen uit: én een verlenging, én een nederlaag. De ochtendkranten spraken vooral over de mentale klap die de ploeg kreeg in aanloop naar die kraker tegen Ajax. 

'Met kater naar kraker', kopte De Telegraaf na de wedstrijd in Enschede. Het ging onder meer over 'pechvogel' Alireza Jahanbakhsh, die tot twee keer toe de paal raakte, en de fout van Justin Bijlow bij de 1-1. 'De nummer 1 van Oranje ging onnodig op avontuur toen een voorzet over hem heen zeilde, waardoor hij uit positie raakte.' Die tegengoal leverde dus een verlenging op, een 'met het oog op de Klassieker zeer onwelkom half uur overwerk'. 

Het werd nog erger toen Manfred Ugalde er tegen de verhoudingen in ook nog 2-1 van maakte en Feyenoord nog eens extra kracht moest leveren om tot de gelijkmaker te komen. 'Feyenoord haalde nog eens alles uit de kast en in de extra tijd van de verlenging voorkwam FC Twente tot tweemaal toe op miraculeuze wijze de gelijkmaker. Eerst redde Unnerstall op een inzet van Dessers, waarna Jayden Oosterwolde de rebound van Reiss Nelson blokte.'

Ook het Algemeen Dagblad sprak van een 'dreun op weg naar de Klassieker'. De krant zag hoe de nederlaag hard is aangekomen en het optreden van vooral de uitblinkende Lars Unnerstall tot grote frustraties leidde bij de Rotterdammers. Dat is overigens niet voor het eerst; ook bij het eerdere 0-0 gelijkspel tussen beide clubs in de competitie was de Duitser al goed voor enkele enorm belangrijke reddingen. 'Deze keer was de schade na een nieuw glansoptreden van Unnerstall nog groter. 

'De aanloop naar de Klassieker is uiteindelijk faliekant mislukt', concludeerde het dagblad. 'FC Groningen pakte een punt terwijl de ploeg bijna niet over de middenlijn kwam tegen Feyenoord. En FC Twente stond zo'n beetje 120 minuten met de rug tegen de muur, maar bekerde wel gewoon verder.' Na die twee teleurstellingen moet Feyenoord zich dus opnieuw zien op te richten voor de Klassieker tegen Ajax, aanstaande zondag om 14:30 uur. 

Lees ook: Slot heeft slecht nieuws: "Zou kunnen dat hij zondag niet haalt"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen