'Nieuwe plannen Nations League: ook Zuid-Amerikaanse landen'

16 december 2021, 10:15   Bijgewerkt: 16 december 2021, 12:01

De UEFA en de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL zijn druk bezig met een intensievere samenwerking. Dat leidde al tot een nieuwe 'finale' tussen de winnaars van het EK en de Copa América, maar daarbuiten zijn nog verdere plannen. Zo is er gesproken over een uitbreiding van de huidige Nations League.

Dat schreef het Braziliaanse Globo Esporte. De huidige Nations League kent 55 landen, waaraan de tien Zuid-Amerikaanse landen dan zouden worden toegevoegd. Dat zou die landen de kans geven om zich te meten met de Europese ploegen. Sinds de invoering van de Nations League gebeurt dat buiten het WK om namelijk aanzienlijk minder. 

De plannen liggen er dus, maar het concept staat zeker nog niet vast. Er is een nieuw team aangesteld om het nieuwe format vorm te geven. Het nieuwe toernooi kan op z'n vroegst pas in 2024 van start gaan. Voor die tijd staan er namelijk nog een EK en Copa América gepland. Ook nadert eerst nog een Nations League in de huidige opzet. Vanmiddag (donderdag) wordt voor de nieuwe editie van het toernooi geloot.

De plannen van de UEFA en de CONMEBOL zijn onderdeel van een intensievere samenwerking die de twee bonden sinds kort zijn aangegaan. Zo wordt er gekeken naar gezamenlijke opleidingstrajecten, maar dus ook de invoering van nieuwe toernooien. Eerder werd de wedstrijd tussen de winnaars van het EK en de Copa América al aangekondigd, de Copa EuroAmerica, die Italië en Argentinië in 2022 zullen aftrappen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen