Taylor blij met basisplek: "Lastig me te laten zien in tien minuten"

16 december 2021, 10:14   Bijgewerkt: 16 december 2021, 10:35

Kenneth Taylor speelde woensdagavond voor het eerst negentig minuten namens Ajax 1. Dat deed hij tijdens de 4-0 bekerzege op BVV Barendrecht, waarbij hij zelf al na tien minuten de eerste treffer verzorgde. "Dat is top. Het is altijd lekker als je vroeg een goal maakt."

De negentienjarige Taylor was blij dat hij zich een keer vanaf de aftrap kon bewijzen. "Ik moet het nu vooral doen met invalbeurten. Voor een type speler als ik is het lastig om jezelf te laten zien in tien minuten. Het is top dat ik nu de kans krijg om het een hele wedstrijd te doen", zei de middenvelder in gesprek met ESPN.

"Het ging wel prima", zei hij vervolgens over zijn eigen optreden. "Natuurlijk kan het altijd beter, ik heb m'n verbeterpunten. Dat bespreek ik met de coach." Voor de camera wilde Taylor op die verbeterpunten niet verder ingaan. "Liever niet. Je moet natuurlijk nooit je zwakke punten vertellen", lachte hij.

Taylor debuteerde eind 2020 al in het eerste van Ajax, maar na twee wedstrijden duurde het even voor hij weer in het elftal terugkeerde. "Ik heb vorig jaar rond de winterstop mindere wedstrijden gespeeld in Jong Ajax. Daarna heb ik het weer opgepakt en gaf de trainer me weer kansen. Nu heb ik een goede voorbereiding gespeeld en krijg ik tot nu toe best veel invalbeurten. Daar ben ik tevreden mee."

Lees ook: Ten Hag over prestaties B-ploeg en verlenging Feyenoord

Lees ook: Ajax houdt in en boekt bescheiden overwinning op Barendrecht

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen