Ajax-debutanten aan het woord: "Negen jaar naartoe gewerkt"

16 december 2021, 12:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De bekerwedstrijd tegen de amateurs van Barendrecht gaf Ajax-trainer Erik ten Hag de gelegenheid om eens wat andere namen in het veld te brengen. Daarbij maakten liefst drie jeugdspelers hun debuut in Ajax 1. Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongenen en Kristian Hlynsson vertelden er na afloop over.

Op het clubkanaal van Ajax spraken ze alle drie over een droom die uitkomt. "Het is een heel mooi gevoel natuurlijk", begon Van Axel Dongen. "Het is iets waar je bijna negen jaar lang naartoe hebt gewerkt. Het is mooi dat de trainer mij die kans gunde en ik erin mocht komen, mooi dat die droom vandaag eindelijk uitkomt." 

Regeer vertelde stiekem dat hij al op de minuten had gehoopt. "Je ziet de loting en weet dat de trainer soms in een druk speelschema jongens rust wil geven. Je hoopt natuurlijk dat je er dan bij kan zitten en je debuut kan maken." De drie hoorden na een training dat zij onderdeel uitmaakten van de wedstrijdselectie. "Ik werd opgehaald door m'n moeder en zei: 'ik moet je wat vertellen'", blikte Van Axel Dongen terug. "Ze was er heel blij mee."

Waar Regeer dicht bij een goal was, lukte het Hlynsson om van elf meter zijn debuut daadwerkelijk met een treffer te bekronen. "Toen ik jong was nam ik ze vaker, nu eigenlijk wat minder. Maar hij zat goed in de bovenhoek." Ook van Axel Dongen gaf aan tevreden te zijn met zijn optreden. "Ik heb laten zien dat ik sterk ben in de één-tegen-één en dat ik een dreigende speler ben. Dat is eigenlijk het eerste dat ik wilde doen vandaag."

Lees ook: Taylor blij met basisplek: "Lastig me te laten zien in tien minuten"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen