Tegenvaller Real Madrid: weer vijf spelers besmet met coronavirus

16 december 2021, 16:51

Problemen voor Real Madrid: de Spaanse topclub is in aanloop naar de laatste twee wedstrijden van dit kalenderjaar opnieuw geconfronteerd met positieve coronatests. Nadat eerder al Marcelo en Luka Modric besmet bleken, laat de koploper van Spanje donderdag weten dat er vijf nieuwe positieve tests zijn bijgekomen.

In een kort statement laat Real Madrid via haar officiële kanalen weten dat ook Marco Asensio, Gareth Bale, Rodrygo, Andriy Lunin en assistent-trainer Davide Ancelotti (zoon van coach Carlo Ancelotti) zijn besmet het met coronavirus. De besmette spelers moeten in quarantaine en kunnen daardoor niet meespelen in de competitiewedstrijden tegen Cádiz (19 december) en Athletic de Bilbao (22 december).

Het is de eerste keer dat corona zo hard om zich heen grijpt bij Real Madrid, al raakten ook Karim Benzema en de van Bayern München overgekomen David Alaba in de voorbereiding op het seizoen besmet met het virus. Niet alleen in Spanje kampen selecties met coronaproblemen: in Engeland werden in de Premier League al meerdere duels afgelast. Donderdag ging er ook een streep door het duel van Tottenham Hotspur tegen Leicester City.

Lees ook: Weer afgelasting: Manchester United dit weekeinde niet in actie

Tevens werd duidelijk dat Manchester United dit weekend niet speelt tegen Brighton and Hove Albion. De Red Devils zouden maar zeven spelers kunnen opstellen. Onder andere Brentford-coach Thomas Frank pleit voor een tijdelijke staking van de hoogste Engelse voetbalcompetitie. Dit om clubs de kans te geven alles op de rit te krijgen en nieuwe besmettingshaarden te voorkomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen