NEC verder in bekertoernooi na krappe zege in Leeuwarden

16 december 2021, 20:04   Bijgewerkt: 17 december 2021, 09:36

NEC gaat na een krappe zege bij Cambuur door in de KNVB Beker (1-2). Na een goede eerste helft, leek er weinig aan de hand voor de ploeg van Rogier Meijer. Maar na een kleine comeback van de thuisploeg, werd het nog spannend in Leeuwarden. Cambuur kwam met een flink 'B-elftal' op de proppen.

Interim-trainer Pascal Bosschaart – hij vervangt de zieke Henk de Jong - wijzigde zijn elftal op meerdere posities. Bepalende spelers als Alex Bangura, Issa Kallon en Jamie Jacobs moesten de aftrap vanaf de reservebank aanschouwen. Ook NEC speelde niet in de sterkste formatie. De ploeg uit Gelderland schoot sterk uit de startblokken tegen haar mede-promovendus. Na amper twee minuten spelen konden de Nijmegenaren juichen: spits Ole Romeny maakte de 0-1.

Een treffer die ook gerust een eigen doelpunt van Maxim Gullit genoemd mag worden: de verdediger raakte de bal op het laatste moment zo dusdanig verkeerd, dat hij zijn eigen doelman verraste. NEC bleef ook met een voorsprong op zak de betere ploeg. De negentienjarige Dirk Proper breidde de marge dan ook uit. Magnus Mattsson had een fraaie pass in de benen, waarna de talentvolle NEC'er binnen werkte. Cambuur leek daardoor kapot, maar vond na rust toch nog de ruimte om terug te komen.

Lees ook: Gullit gaat de 'mist' in en helpt NEC aan vroege voorsprong

Sam Hendriks maakte nog binnen het uur de aansluitingstreffer. Een slotoffensief van Cambuur leverde voor de Friezen echter niet het gewenste eindresultaat op, waardoor NEC in de koker verdwijnt voor de achtste finales van het bekertoernooi. Voor Cambuur wacht dit weekend in de Eredivisie de Friese derby tegen sc Heerenveen. NEC gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen