Van Dijk test positief; nóg meer Premier League-duels afgelast

16 december 2021, 20:30

Liverpool neemt het donderdagavond tegen Newcastle United (21.00 uur) op zonder Virgil van Dijk. De verdediger en aanvoerder is positief getest op het coronavirus.

Het regent positieve testen in de Premier League. Eerder werd door de organisatie van de voetbalcompetitie al Manchester United - Brighton & Hove Albion afgelast. Nu is bekend geworden dat ook Southampton - Brentford, Watford - Crystal Palace, West Ham United - Norwich City en Everton - Leicester City dit weekend niet zullen worden gespeeld.

Van de vijf wedstrijden die zaterdag op het programma stonden, gaan er vooralsnog slechts twee door. Een dag later worden er - op het moment van schrijven - drie Premier League-duels afgewerkt. Maar gezien de ontwikkelingen in recente dagen, valt niet uit te sluiten dat ook door één of meerdere van die duels een streep gaat.

Lees ook: Coronaperikelen houden aan: weer streep door PL-duel

Brentford-coach Thomas Frank riep al op om de volledige Premier League-speelronde te schrappen, zodat clubs de boel gereed konden maken om ervoor te zorgen dat verdere uitbraken achterwege blijven. Het programma in Engeland dreigt door de vele afgelastingen volledig scheef te lopen. Nummer vier Arsenal, dat gisteren in actie kwam tegen West Ham United, heeft bijvoorbeeld al drie wedstrijden meer gespeeld dan rivaal Tottenham Hotspur.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen