"Berghuis is nooit meer naar zijn huis in Rotterdam gegaan"

17 december 2021, 09:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In aanloop naar de eerste Klassieker van dit seizoen zijn alle ogen gericht op Steven Berghuis. Dat de voormalig aanvoerder van Feyenoord een overstap maakte naar de aartsrivaal, is hem niet bepaald in dank afgenomen. Dat merkte ook zaakwaarnemer Guido Albers.

"Als je voor Ajax kiest, maakt dat veel los", weet Albers. In het Algemeen Dagblad vertelde hij over de gevolgen van de stap van Berghuis. "Zijn vader Frank keek naar het sportieve plaatje, ik naar het zakelijke. Er lag na het seizoen een aanbieding van Ajax op tafel. Steven wilde zo graag die Champions League in, verder komen bij Oranje. Op een gegeven moment hakte hij een knoop door."

Hoewel de reacties in Rotterdam te verwachten waren, achtte het kamp rond Berghuis het uiteindelijk toch nodig om in te grijpen. "Je houdt er rekening mee, maar we hebben toch aangifte gedaan", vertelde Albers. "Het ging echt te ver. Steven is ook nooit meer naar zijn huis in Rotterdam gegaan."

Overigens deed Arne Slot nog wel een poging om Berghuis in De Kuip te houden. De trainer van Feyenoord vond het jammer dat dat niet lukte, maar clubicoon Willem van Hanegem zag dat anders. "Berghuis nam alles, bepaalde alles. Ze speelden alle ballen op hem. Als hij dan vertrekt, kunnen anderen meer zichzelf zijn", betoogde hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen