Bondscoach België reageert enthousiast op loting tegen Oranje

17 december 2021, 09:07   Bijgewerkt: 17 december 2021, 09:19

Nederland en België werden donderdag aan elkaar gekoppeld tijdens de loting voor de Nations League. Het wordt de eerste keer dat de twee landen elkaar in een officieel duel treffen sinds het WK van 1998. De Belgische bondscoach Roberto Martínez kijkt er dan ook naar uit.

"Dit zijn goede wedstrijden om ons op het WK voor te bereiden", was de eerste reactie van Martínez, geciteerd door Sporza. Hij doelde op de affiches met groepsgenoten Polen en Wales, maar uiteraard vooral Oranje. "Het is leuk om tegen Nederland te spelen. Een derby waarbij er ook nog eens iets op het spel staat, is altijd speciaal."

"Ik heb als bondscoach van België al twee keer tegen Nederland gespeeld", vervolgde hij. "Dat waren nog maar oefenwedstrijden, maar je zag wat het voor de fans betekende. Nederland is sowieso een sterk team; heel technisch, goed in één-tegen-één duels, tactisch sterk. Dat het een derby is, maakt het nog mooier."

De Spanjaard hoopte tot slot dat de ontmoetingen met Oranje verspreid zullen worden. "Idealiter zouden we één wedstrijd tegen Nederland in juni spelen en één in september. Dat lijkt me de beste verdelingen. In juni spelen we voor het eerst vier wedstrijden in twee weken."

Na die vier wedstrijden in juni worden de laatste twee groepsduels in september afgewerkt. Vervolgens vindt de knock-outfase in 2023 plaats. België bemachtigde in de laatste editie een plekje bij de Final Four en eindige als nummer vier. Oranje werd in de editie daarvoor tweede na een verloren finale tegen Portugal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen