"Nederlanders nog steeds in de waan dat ze beter zijn dan België"

17 december 2021, 10:14   Bijgewerkt: 17 december 2021, 10:29

Het aanstaande Nations League-treffen tussen Nederland en België is voor velen een mooie affiche. Zo ook voor Nederlander Jan Mulder, die ook in België veel werkzaam is. In gesprek met de Belgische krant Het Laatste Nieuws blikte hij vooruit op de ontmoetingen tussen de buurlanden.

Zo herinnerde Mulder zich de laatste ontmoeting op een eindtoernooi nog. "Dat was in Parijs", zei hij over het 0-0 gelijkspel op het WK van 1998. "Het was een ietwat teleurstellende wedstrijd, waarin Patrick Kluivert rood kreeg na een vermeende kopstoot aan Lorenzo Staelens. Maar ik herinner me ook dat Wim Kieft ooit eens na een minuut rood kreeg na een kopstootje aan Franky Vercauteren."

Deze eeuw speelden de landen enkele oefenwedstrijden tegen elkaar, maar in 2022 wordt de eerste keer dat ze weer in een officiële wedstrijd tegenover elkaar staan. Leuk, zo vindt Mulder. "Het is toch de loting die iedereen wil. Afgezien van de traditie, is het leuk om te kijken wie sterker is. Ik hoop en denk België, dat is toch een betere ploeg."

Mulder legde uit: "De talenten van Nederland - Memphis Depay, Frenkie de Jong - zijn niet echt van wereldklasse. Ik vind dat er nog een verschil in kwaliteit is. Maar ik denk ook dat Nederland blijer is met België dan met Italië, Duitsland of Frankrijk. Ze leven nog steeds in de waan dat ze beter kunnen voetballen dan Belgen. Ik vind het bijna een gênante vertoning, dat superioriteitsgevoel."

Lees ook: Speelschema bekend: Oranje begint en eindigt tegen België

Lees ook: Bondscoach België reageert enthousiast op loting tegen Oranje

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen