'Barcelona kan ervaren vervanger Agüero snel verwelkomen'

17 december 2021, 10:57

FC Barcelona wil snel doorschakelen na het treurige nieuws van de noodgedwongen gestopte Sergio Agüero. De club zou namelijk al een opvolger hebben gevonden: Manchester United-spits Edinson Cavani. Volgens Argentijnse en Spaanse media is Cavani zelf zelfs al zeker van zijn vervolgstap.

Die berichtgeving is afkomstig van het Argentijnse TyC Sports. Volgens dat medium was de 34-jarige Cavani de beoogde versterking van Boca Juniors, maar heeft hij het aanbod van die club afgezegd. Dit omdat hij al heeft gekozen voor een overstap naar FC Barcelona. De Catalanen kunnen de spits zeker na het afscheid van Agüero goed gebruiken. 

Overigens staat Cavani voorlopig nog onder contract bij Manchester United, maar is de Engelse topclub bereid hem te laten gaan. De komst van Cristiano Ronaldo in combinatie met veelvuldig blessureleed heeft ertoe geleid dat de Uruguayaan daar maar nauwelijks aan spelen toekomt. Om die reden besloot de club met Cavani mee te denken en mee te werken aan een vertrek.

Naast het afscheid van Agüero zijn er meer redenen waarom Barcelona gebaat zou zijn bij de komst van Cavani. Afgelopen zomer vertrokken Lionel Messi en Antoine Griezmann al uit Camp Nou, waarna de club dit seizoen opnieuw te maken kreeg met blessures bij Ansu Fati, Ousmane Dembélé, Martin Braithwaite en nu ook Memphis Depay. Luuk de Jong is op dit moment de enige fitte spits, maar is eigenlijk al te licht bevonden voor de Catalaanse club. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen