Bosz hekelt Franse scheidsrechter: "Dan is hij een leugenaar"

17 december 2021, 12:12   Bijgewerkt: 17 december 2021, 12:30

Peter Bosz heeft zich tijdens een persconferentie boos gemaakt richting de Franse scheidsrechter Ruddy Buquet. De arbiter had een maand eerder de leiding over de beladen en uiteindelijk gestaakte kraker tussen Olympique Lyonnais en Olympique Marseille. Na afloop zou hij volgens Bosz hebben gelogen over de manier waarop hij dat heeft opgelost.

Het moment werd aangehaald toen de nieuwe regelgeving van de Franse voetbalbond ter sprake kwam. Hierin zijn onlangs aanpassingen gedaan naar aanleiding van ongeregeldheden bij meerdere Ligue 1-wedstrijden, onder meer die tussen Lyon en Marseille. Zo worden wedstrijden in Frankrijk vanaf heden direct gestaakt wanneer een speler of scheidsrechter wordt geraakt door een voorwerp dat uit het publiek wordt gegooid.

Dit was ook het geval bij Lyon, waar Dimitri Payet al na vijf minuten een fles tegen zijn hoofd gegooid kreeg. Lyon kreeg hiervoor overigens een punt in mindering, waar Bosz zich al eerder boos over maakte. Het spel kwam stil te leggen en werd uiteindelijk gestaakt. Buquet zei achteraf dat hij dat direct besloot, maar dat is volgens Bosz gelogen.

"Ik spreek niet heel goed Frans, maar ik weet dat de scheidsrechter duidelijk maakte dat hij de wedstrijd wilde hervatten", herinnerde Bosz zich op zijn persconferentie. "Als hij beweert dat hij dat nooit gezegd heeft, is hij een leugenaar." De Franse tuchtcommissie heeft nog niets van zich laten horen, maar verwacht wordt dat deze uitspraak van Bosz nog een staartje zal krijgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen