Van Crombrugge legt uit waarom hij in 2017 Ajax afwees

17 december 2021, 13:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hendrik van Crombrugge erkent dat Ajax hem in 2017 heeft geprobeerd naar de Johan Cruijf ArenA te halen. De inmiddels 28-jarige doelman was gevleid door de Amsterdamse interesse, maar vond de tijd niet rijp om de overstap naar Nederlandse top te maken.

Van Crombrugge wekte een aantal jaar geleden als doelman van KAS Eupen de belangstelling van Ajax. "Wat die club ieder seizoen doet, is indrukwekkend. Ik heb een aanbieding van Ajax gekregen na mijn eerste seizoen op het hoogste niveau met Eupen, maar die heb ik geweigerd omdat ik dacht dat de club te groot voor mij was", vertelt de doelman tegen RTBF.

"Ik kreeg te horen dat de trein niet twee keer zou langskomen, maar ik voelde dat ik er niet klaar voor was. Het zit in mijn persoonlijkheid. Ik weet niet altijd wat ik wil, maar ik weet heel goed wat ik niet wil", aldus Van Crombrugge, die Eupen trouw bleef en twee jaar later alsnog een transfer maakte.

Sinds 2019 staat Van Crombrugge op de loonlijst bij RSC Anderlecht. Bij de Belgische topclub is de enkelvoudig international de eerste keuze onder de lat. Vorig jaar verlengde Van Crombrugge zijn contract bij Anderlecht tot de zomer van 2025.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen