Aubameyang heeft het goed verbruid en blijft persona non grata

17 december 2021, 16:00

Twee jaar geleden was Pierre-Emerick Aubameyang nog het meest gewilde transfertarget van de Premier League. De spits was in bloedvorm en beschikte over een aflopend contract. Toch besloot hij voor een monstersalaris zijn contract bij Arsenal te verlengen. Inmiddels heeft hij het flink verbruid bij zijn trainer Mikel Arteta, waardoor hij ook komend weekend nog niet bij de selectie zit.

De Gabonees bracht vorige week een bezoekje aan zijn zieke moeder in Frankrijk, maar bleef langer weg dan afgesproken. Aubameyang, die in het verleden vaker te maken had met disciplinaire schorsingen, is sindsdien niet meer welkom bij de selectie van Arsenal. Hij miste zodoende al het duel met Southampton en was ook tegen West Ham United niet van de partij.

Zaterdagavond speelt Arsenal uit bij Leeds United, waar Aubameyang wederom niet bij zal zijn. Dat bevestigde Arteta op de persconferentie. "Hij is niet beschikbaar nee. Er zijn altijd uitdagingen als trainer en ik probeer dan op een juiste manier te handelen. Ik wil de club zo goed mogelijk leiden en zo goed mogelijke resultaten behalen. Dit soort beslissingen zijn niet makkelijk en zeker niet leuk, maar dit is het beste."

Lees ookArsenal neemt aanvoerdersband van Aubameyang af

Aubameyang raakte door het incident ook al zijn aanvoerdersband kwijt en moet nog even geduld hebben voordat hij de kans krijgt zich van zijn fout te herstellen. Dit seizoen draaide de spits überhaupt nog niet op volle toeren. Na veertien wedstrijden staat de teller pas op vier treffers. In zijn hoogtijddagen maakte hij twee seizoenen op rij 22 competitietreffers voor de Gunners.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen