Heupkwetsuur belemmert Van Gaal in zijn job als bondscoach

17 december 2021, 18:04

Bondscoach Louis van Gaal kon de laatste interlands in de kwalificatieperiode maar beperkt aanwezig zijn door een heupfractuur. Hoewel het inmiddels aanzienlijk beter gaat met zijn heup, ondervindt hij er momenteel nog altijd te veel last van om op reis te gaan. Dat betekent dat Van Gaal ontbreekt in de verkenningsreis naar Qatar die op de planning staat.

Van Gaal raakte geblesseerd door een valpartij bij een fietstocht, waardoor hij onverhoopt in een rolstoel kwam te zitten. Vanuit de skybox moest hij de cruciale kwalificatieduels van het Nederlands elftal 'coachen'. Ruim een maand later is hij nog altijd niet hersteld van die val. Hoewel het lopen inmiddels redelijk gaat, moet hij de reis naar Qatar laten schieten.

Vanuit de KNVB was geregeld dat directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen en secretaris-generaal Gijs de Jong samen met Van Gaal een bezoek zouden brengen aan Qatar, om alvast te kijken naar hoe het logistieke proces in 2022 moet verlopen. Zaken als het verblijf en het vervoer zouden daar onderzocht worden, maar de bondscoach heeft nog te veel last, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Van Gaal pleit voor 3-4-3: "Mijn spelers moeten het gaan inzien"

Het Nederlands elftal plaatste zich een maand geleden tegen Noorwegen voor het WK 2022 in Qatar. Dat toernooi zal over een klein jaar plaatsvinden, maar de KNVB is daar nu al mee bezig. In de tussentijd zal Oranje nog een aantal wedstrijden spelen voor de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen