'Schreuder heeft na Barcelona geen zin in Zwitsers avontuur'

17 december 2021, 19:53

Enkele weken na het vertrek van Alfred Schreuder bij FC Barcelona, leek de Nederlander de draad als hoofdcoach in het profvoetbal weer op te kunnen pakken. Het Zwitserse Basel zou namelijk alvast willen voorsorteren op het aanstaande ontslag van Patrick Rahmen en daarbij werd Schreuder genoemd als een van de belangrijkste kandidaten, maar hij lijkt vriendelijk te bedanken.

Dat beweert Kicker althans. Volgens het medium is Schreuder inderdaad door de Zwitserse club benaderd, maar heeft de Nederlander daar momenteel geen interesse in. Schreuder was het afgelopen jaar werkzaam bij FC Barcelona als assistent van Ronald Koeman, maar nadat de hoofdtrainer werd ontslagen, vertrok ook Schreuder uit Spanje.

Schreuder zou geen trek hebben in het halverwege instromen bij een club als hoofdtrainer. De kans dat zijn periode daar een succes wordt, is dan aanzienlijk kleiner. Daarom heeft hij de voorkeur voor instappen in een club komende zomer. Dan heeft hij een volledige voorbereiding om de speelwijze er alvast in te slijpen.

Lees ook: 'Schreuder wacht kort na Barça-exit nieuwe trainersklus'

De 47-jarige Barnevelder was eerder al hoofdcoach bij FC Twente en Hoffenheim, maar zijn periodes daar verliepen teleurstellend. Desondanks spraken veel spelers en trainers met wie hij werkte zeer positief over hem. Zo had hij bijvoorbeeld een hele goede band met Hakim Ziyech, met wie hij werkte bij FC Twente en later bij Ajax en was ook Peter Bosz erg te spreken over de samenwerking.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen