KKD: Volendam winterkampioen, NAC en VVV zakken verder weg

17 december 2021 – FC Volendam gaat de winterstop in als koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Het won met 2-3 van Almere City, terwijl ook concurrenten ADO Den Haag en FC Emmen wonnen. NAC en VVV-Venlo kregen dat niet voor elkaar en zakken dus verder en verder weg op de ranglijst.

KKD: Volendam winterkampioen, NAC en VVV zakken verder weg

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Zoals wel vaker dit seizoen, won Volendam van Almere City met een minimale marge. Lance Duijvenstijn bleek met twee treffers een lastig af te stoppen pylon voor de koploper, maar doelpunten van Robert Mühren, die vooraf werd bekroond tot beste speler van de tweede periode, Walis Ould Chikh en Ibrahim El Kadiri zorgden alsnog voor de zege (2-3). Zo is het gat van vier punten richting Excelsior niet meer te overbruggen en mag FC Volendam zich winterkampioen van de KKD noemen.

ADO Den Haag tegen NAC Breda was op voorhand het meest aansprekende affiche op deze vrijdagavond. Hoewel NAC dit seizoen niet presteert als een topploeg, mocht deze wedstrijd toch voorzichtig een topper genoemd worden. Thomas Verheijdt opende al binnen tien minuten spelen de score nadat hij goed voor zijn man kwam en een voorzet vanaf links binnenkopte. Een klein halfuur later was het echter alweer gelijk, toen Ralf Seuntjens de bal teruglegde en Thom Haye afwerkte.

In de tweede helft maakte Verheijdt alweer zijn zestiende treffer van het seizoen en zag hij Samy Bourard de beslissing brengen in de wedstrijd met twee treffers: 4-1. Zo blijft ADO bovenin meedoen en staat het nu op de vierde plek. Zonder de zes punten in mindering had het één punt achter koploper Volendam gestaan. NAC blijft kwakkelen en staat nu op de negende plek, wat geen recht geeft op de play-offs aan het einde van het seizoen.

Het kan daarentegen nog erger, want degradant VVV-Venlo maakt het helemaal bont dit seizoen. Het verloor al meer dan de helft van de wedstrijden en ging ook nog eens ten onder tegen TOP Oss, dat voorlaatste stond voor deze speelronde. Mitchell van Rooijen zette VVV nog wel op voorsprong, maar Ilounga Pata, Rick van den Herik en Kay Tejan bogen de achterstand vakkundig om. Een doelpunt van Sven Braken kon daar niets meer aan veranderen (2-3). Zo staat VVV inmiddels op plek twaalf in de KKD.

Gezien ADO Den Haag en Volendam deden wat zij moesten doen, wilde ook FC Emmen de drie punten veiligstellen. Emmen heeft zich de afgelopen weken knap omhoog gewerkt en doet weer bovenin mee. Door een doelpunt van Jasin Assenhoun won het met 0-1 van MVV, waardoor het nu op de derde plek staat, zes punten achter Volendam. Verder speelden Telstar en Jong PSV gelijk (0-0).

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd