Coronachaos PL houdt aan: ook duel Villa - Burnley gaat niet door

18 december 2021, 14:10

Er lijkt geen einde te komen aan de corona-besmettingen binnen de selecties in de Premier League. Zaterdagmiddag werd twee uur voor de aftrap bekend dat ook Aston Villa - Burnley is afgelast wegens een zorgwekkend aantal positieve tests.

Het is alweer de zoveelste wedstrijd van dit weekend die geen doorgang kan vinden. Eerder werden al Manchester United - Brighton, West Ham United - Norwich City en Southampton - Brentford afgelast. De enige wedstrijd die zaterdag vooralsnog doorgaat is de krachtmeting tussen Leeds United en Arsenal. De aftrap van die wedstrijd moet om 18.30 uur worden verricht op Elland Road.

Door de flinke stijging van het aantal besmettingen door de omikron-variant in Engeland, dreigt het Premier League-schema volledig scheef te lopen. Mocht Arsenal vandaag inderdaad in actie komen tegen Leeds United, dan heeft de ploeg van coach Mikel Arteta na vanavond al vier (!) competitieduels meer gespeeld dan het al weken door coronaproblemen geteisterde Tottenham Hotspur.

Lees ook: Weer afgelasting in PL: Man United dit weekeinde niet in actie

In de Premier League klinkt dan ook steeds meer geroep om het stopzetten van de competitie. Onder andere Brentford-coach Thomas Frank opperde dat idee, zodat clubs de tijd kunnen nemen om hun spelers te laten herstellen en alles zo in te richten dat er geen volgende uitbraken gaan plaatsvinden. De wedstrijden die nu nog voor zondag op het programma staan, gaan vooralsnog door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen