Lyon is het spuugzat en neemt geen 'fans' meer mee naar uitduels

18 december 2021, 15:30

Olympique Lyon is helemaal klaar met een deel van de eigen aanhang. De club van coach Peter Bosz laat voorlopig geen fans van de club meer meegaan naar uitwedstrijden.

Lyon ziet zich genoodzaakt die maatregel te nemen door de incidenten van vrijdagavond. Toen moest de bekerwedstrijd tegen Paris FC worden gestaakt wegens rellen. Tijdens de rust van het duel met Paris staken de Lyon-aanhangers vuurwerk af en werd het veld bestormd. Lyon is kwaad nu supporters de club opnieuw in negatief daglicht stellen.

In een statement op de eigen website, maakt de club korte metten met de raddraaiers. 'Het Franse voetbal wordt geconfronteerd met een ongekende crisis. Deze incidenten zijn onacceptabel en vormen een serieus gevaar voor onze sport', valt in het statement te lezen. De supporters die zich misdroegen hangt een levenslang stadionverbod boven het hoofd. Zolang er geen duidelijkheid is over wie er allemaal aanwezig waren tijdens de rellen van vrijdag, laat Lyon geen supporters afreizen naar uitduels.

Lees ook: Waanzin: bekerduel Peter Bosz loopt volledig uit de hand

Onlangs werd Olympique al gestraft met een punt in mindering, nadat een 'supporter' in het thuisduel tegen Olympique Marseille een flesje tegen het hoofd van Marseille-middenvelder Dimitry Payet gooide. De kans dat de acties van vrijdag eveneens sportieve geloven hebben voor Lyon, is volgens het Franse RMC Sport groot. De krant stelt dat Lyon mogelijk uit het Franse bekertoernooi wordt gezet. De Franse voetbalbond heeft ondertussen een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen van vrijdag. Daarin moet ook Paris FC vrezen, omdat de incidenten zich in hun stadion hebben afgespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen