FC Utrecht verspeelt tot tweemaal toe voorsprong in Sittard

18 december 2021, 18:38   Bijgewerkt: 18 december 2021, 18:44

FC Utrecht heeft zaterdagavond in het Fortuna Sittard Stadion haar slechte reeks in uitwedstrijden voortgezet. Fortuna Sittard wist tot tweemaal toe terug te komen van een achterstand: 2-2. Door de remise in Zuid-Limburg hebben de Domstedelingen nu al vijf uitwedstrijden op rij niet gewonnen.

Mede door de pijnlijke midweekse uitschakelingen in de beker en de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken in de Eredivisie lag er veel druk op de wedstrijd. Fortuna won weliswaar vorige week met ietwat geluk bij PEC Zwolle (1-0), maar zag de vorige zes wedstrijden allemaal verloren gaan. De Domstedelingen moesten zich revancheren om het kalenderjaar niet als een nachtkaars uit zien gaan.

Terwijl trainer Sjors Ultee aantrad in zijn vaste 5-3-2 formatie, kon trainer René Hake in Zuid-Limburg niet beschikken over een fitte selectie. Bart Ramselaar, dit seizoen goed voor zes competitietreffers, was afwezig vanwege een blessure. Tijdens het bekerduel van afgelopen dinsdag bij NAC Breda werd hij na ruim een uur gewisseld. Daarbovenop ontbraken ook Mark van der Maarel, Django Warmerdam en Moussa Sylla in de selectie van Hake. De oefenmeester besloot daarom om te starten met Quinten Timber en Adam Maher als controleurs, en daarvoor drie aanvallende middenvelders: Mimoun Mahi, Sander van der Streek en Simon Gustafson.

Het duel in Sittard begon erg onaangenaam voor Hidde ter Avest. De verdediger van Utrecht kreeg de bal na een voorzet van George Cox snoeihard in zijn gezicht en lag knock-out op het veld. Na een behandeling keerde hij even later toch weer terug in het veld, maar het was tegen beter weten in. Ter Avest ging er weer bij zitten en werd noodgedwongen vervangen door Joris van Overeem.

Terwijl het aan de zijde van Utrecht maar niet wilde lukken, viel de goal uiteindelijk aan de andere kant. Cox zorgde er met een sterke voorzet voor dat Flemming de gelijkmaker binnen kon koppen voor de thuisploeg. Vlak voor tijd kreeg Mahi nog de opgelegde kans om de 2-3 te maken, maar hij schoot ruim naast. Hij vloekte en tierde, net als zijn collega's bij Utrecht. Voor de gasten was het dé kans op de 2-3, maar het wilde maar niet lukken.

De ploeg van Hake was uitstekend aan het seizoen begonnen, maar is de laatste weken hopeloos uit vorm. Van de laatste zeven officiële wedstrijden heeft Utrecht er nu maar één gewonnen. De ploeg van Ultee sprokkelt een belangrijk puntje in de strijd tegen degradatie.

Opstellingen en beoordelingen:*

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6,5, Mickaël Tirpan 6 (71. Ivo Pinto –), Nigel Lonwijk 5 (71. Martin Angha –), Roel Janssen 6, Andreas Samaris 5, George Cox 7,5, Tesfaldet Tekie 5, Ben Rienstra 5,5 (88. Tijjani Noslin –), Deroy Duarte 6; Zian Flemming 7, Mats Seuntjens 6,5

FC Utrecht: Maarten Paes 6,5; Hidde ter Avest – (16. Joris van Overeem 6,5), Mike van der Hoorn 6, Willem Janssen 5, Arthur Zagré 6,5; Adam Maher 5,5, Quinten Timber 7 (87. Adrian Dalmau –), Simon Gustafson 5 (86. Eros Maddy –); Mimoun Mahi 4,5, Anastasios Douvikas 4,5 (71. Remco Balk –), Sander van de Streek 6

Man of the Match: George Cox

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen