Fris Heracles richt zich op en stuit opmars FC Groningen

18 december 2021, 22:07   Bijgewerkt: 18 december 2021, 22:20

Heracles Almelo heeft zaterdagavond in een doelpuntrijk duel met FC Groningen aan het langste eind getrokken. De Almelöers wonnen verdiend met 4-2, maar moesten daar veel moeite voor doen. Het al lang ongeslagen Groningen was namelijk snel op voorsprong gekomen en liet diep in de tweede helft nog de gelijkmaker noteren. Met twee nóg latere goals slaagde Heracles er verrassend in om drie punten te pakken, na vijf nederlagen op rij.

De laatste weken had Heracles dus niet bepaald overtuigd, maar door de afwezigheid van creatieve spelers als Rai Vloet, Ismail Azzaoui en Delano Burgzorg was dat deels te verklaren. Het moest nu meer van hard werken komen, zei trainer Frank Wormuth voorafgaand aan het duel met FC Groningen. Daarnaast wilde hij meer spelers in het vijandelijke strafschopgebied zien, om de kansen op doelpunten te vergroten.

De 2-1 van Laursen was er wel een waar de VAR nog naar moest kijken. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük had een overtreding op Wessel Dammers laten gaan en daardoor kon Heracles de aanval voor de treffer van Laursen opzetten. Groningen beklaagde zich echter nauwelijks en moest het met name bij zichzelf zoeken: de ploeg van trainer Danny Buijs maakte een zwakke indruk, creëerde weinig en mocht keeper Peter Leeuwenburgh danken dat het bij rust slechts 2-1 stond.

De doelman van Groningen had namelijk Mats Knoester van scoren afgehouden en hield vlak voor de 1-1 ook op een puike manier zijn doel schoon. Hij redde op de inzet van Basaçikoglu en keerde vervolgens de rebound van Lucas Schoofs. In de tweede helft liet Leeuwenburgh zich opnieuw van zijn beste kant zien: hij verwerkte een pegel van Orestis Kiomourtzoglou tot hoekschop. Vlak daarna leek de opvolger van Sergio Padt wel geklopt, maar voorkwam de lat de 3-1 van Knoester.

Doordat Leeuwenburgh de Groningers in de wedstrijd hield, mochten hij en zijn teamgenoten blijven hopen op een resultaat. Dat leek er te komen, toen invaller Romano Postema bij de tweede paal een vrije trap binnen knikte. Hij was een van de drie wissels die een kwartier voor tijd het veld in waren gestuurd, nadat trainer Buijs bij het uitkomen van de kleedkamers ook al twee keer had gewisseld. Zo speelde Groningen in de slotfase alles of niets.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5, Noah Fadiga 6, Marco Rente 5, Lucas Schoofs 6.5, Mats Knoester 7, Giacomo Quagliata 7.5, Orestis Kiomourtzoglous 7, Luca de la Torre 5, Bilal Basaçikoglu 5.5 (88. Adrián Szöke -), Kaj Sierhuis 5 (88. Sinan Bakis -), Nikolai Laursen 7.5 (88. Elias Sierra -).

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 6.5, Mike te Wierik 5, Neraysho Kasanwirjo 5, Wessel Dammers 4.5 (46. Damil Dankerlui 5), Marin Sverko 5 (46. Daniël van Kaam 5), Bart van Hintum 5 (73. Patrick Joosten -), Tomás Suslov 5.5 (73. Paulos Abraham -), Laros Duarte 5, Michael de Leeuw 4.5, Cyril Ngonge 5 (74. Romano Postema -), Jorgen Strand Larsen 6.

Man of the match: Giacomo Quagliata

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen