De Ligt boos op ploeggenoten: "Omdat ik het niet snap"

18 december 2021, 22:29

De overwinning van Juventus heeft geleid tot tevredenheid bij Matthijs de Ligt. De centrale verdediger was onder de indruk van de 'volwassenheid' bij de ploeg. De driepunter is een opsteker voor de ploeg, die dit seizoen moeizaam presteert. De Oude Dame staat nu zesde in de Italiaanse competitie.

"We kunnen nog veel verbeteren, vooral in het opbouwen van achteruit", begint de verdediger kritisch voor de camera van DAZN. "Maar we speelden met veel volwassenheid. Dat was goed. Verdedigend stond het prima. Bologna had weinig grote kansen, al hadden wij ook niet heel veel gevaarlijke momenten. Dat is nog een serieus verbeterpunt."

De Ligt toonde zich een leider, die zich meerdere keren liet gaan richting zijn teamgenoten. Hij deed alles om de nul te houden en was een aantal keer belangrijk met een tackle of onderschepping. "Ik wil altijd winnen en daar doe ik alles voor. Soms word ik boos, omdat ik het niet snap als ik spelers met de verkeerde mentaliteit zie. Een fout kan gebeuren, maar aan de mentaliteit mag nooit iets verkeerd zijn", aldus de Nederlander, die meerdere harde duels uitvocht met Marko Arnautovic.

"Ik geniet ervan, ja. Je moet Arnautovic hard aanpakken. Met iets te veel ruimte kan hij genadeloos toeslaan", aldus De Ligt, die hoopt dat de stijgende lijn is ingezet na de zakelijke zege. "We hebben in de eerste seizoenshelft te veel punten laten liggen tegen de zogenaamde kleinere clubs. Dat moet na de winterstop anders. Punten laten liggen tegen Inter en AC Milan kan gebeuren, maar niet tegen de kleinere ploegen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen