Irritatie bij Schreuder: "Ik krijg deze vraag elke week"

18 december 2021, 23:49

Dick Schreuder moest zaterdagavond voor de camera wederom een nederlaag van PEC Zwolle verklaren. Dit keer ging zijn ploeg met 1-3 onderuit tegen FC Twente, waarbij de trainer zag hoe zijn ploeg de goals zelf weggaf. Het is dezelfde teleurstelling als de afgelopen weken en Schreuder kreeg dan ook de indruk dat hij ook tijdens het interview na afloop in herhaling trad.

In gesprek met ESPN kreeg hij namelijk de vraag of de manier waarop PEC verloor tekenend was voor de situatie waarin de club zit. "Dat weet ik niet, maar ik zeg het elke week: we zullen er toch mee door moeten", antwoordde hij. "Het mentale aspect wordt alleen maar groter voor de spelers. Maar ook daarvan zeg ik elke week weer: het hoort erbij. Het is een groep die het echt wil, maar natuurlijk zijn ze nu teleurgesteld."

Gevraagd naar de dingen waar PEC zich op dit moment aan vast kan houden, wees Schreuder op de ranglijst. "Het verschil is nog nog steeds zes punten. Er zijn nog altijd houvasten. Ik krijg deze vraag elke week, dus ik blijf het ook zo beantwoorden." Veel dieper wilde de trainer niet op de situatie van de club in gaan. "Wat heeft het voor nut verder? Ik weet waar ik ben ingestapt en ik weet dat we het met z'n allen blijven proberen", sloot hij geïrriteerd af.

PEC Zwolle blijft na de nederlaag op slechts zes punten uit de eerste zeventien wedstrijden staan. Dat is - zoals Schreuder zelf aangaf - zes punten minder dan de nummer zeventien Sparta. De Rotterdammers speelden zelf met 2-2 gelijk tegen Vitesse. Ook Fortuna Sittard liep iets uit; de nummer zestien staat na een 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht op zeven punten meer dan de Zwollenaren. 

Lees ook: Twente wint simpel in Zwolle en laat PEC nog meer wanhopen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen