Ajax-verdediger Martinez: "Als ik over lijken moet gaan, doe ik dat"

19 december 2021, 08:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lisandro Martínez en Edson Alvarez zorgen bij Ajax voor de nodige grinta in het elftal van de Amsterdammers. De Argentijnse centrale verdediger is na een periode van discussie zijn basisplaats meer dan zeker onder Erik ten Hag. "Wij Argentijnen doen alles met passie. Als we voetballen, spelen we om het eten van onze familie", legt hij uit.

Tegenover de NOS blikt Martínez vooruit op De Klassieker en kijkt hij terug op zijn eigen veldspel, in samenwerking met collega-verdedigerJurriën Timber. Het duo zorgt samen met Remko Pasveer voor een indrukwekkend laag aantal tegentreffers. "We hebben een goede band en allebei een winnaarsmentaliteit. Als zij willen scoren, moet dat over ons lijk", legt de kleine Argentijn uit.

Het leverde hem de bijnaam de Slager van Amsterdam op. Hoewel de Ajacied vond dat die koosnaam te weinig recht deed aan zijn kracht aan de bal, weet hij wel waar hij die titel aan verdiend heeft. "Dat zal door mijn speelstijl komen. De manier waarop ik duels aanga. Ik laat nooit een bal lopen en als ik over lijken moet gaan, doe ik dat."

Lees ookOpmerkelijke statistiek voorspelt puntverlies Ajax: profiteer jij?

Om in het veld niet te veel emotie te brengen bij Ajax, doet Martínez aan meditatie. "Daarmee probeer ik aan mijn ademhaling te werken om rustig en kalm te worden. Het zorgt ervoor dat ik in balans blijf en niet te veel vanuit emotie reageer", legt hij uit. "Verder vraag ik altijd of het goed mag gaan met alles om mij heen. Met het universum sta ik daarom altijd in contact."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen