Ook rond Friese derby onrustig: tien aanhoudingen verricht

19 december 2021, 15:03

Niet alleen in Rotterdam was het onrustig rond de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, ook in Leeuwarden werden er arrestaties verricht. In totaal werden er tien mensen aangehouden in het centrum van de hoofdstad van Friesland. Voor de wedstrijd werd er bovendien minutenlang vuurwerk afgestoken rond het stadion. 

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Er was voor het Cambuurplein, waarop het stadion van de Eredivisieclub ligt, een noodverordening uitgegeven door burgemeester Sybrand van Haersma Buma. Dat betekende dat er niemand welkom was op het stadionplein, maar de mensen die werden aangehouden, wilden het terrein niet af. Daarnaast was het ook veiligheidsrisicogebied. De politie mag bij zo'n regel onder meer preventief fouilleren, mensen staande houden of uit het gebied wegsturen.

Op de gehele zondag gold een noodverordening, waardoor de politie in de gehele binnenstad kon ingrijpen dat ook deed. Mensen die het stadionplein niet wilden verlaten werden gepakt, maar ook mensen die zich niet konden identificeren of vuurwerk of fakkels bij zich hadden. Die werden door de politie in beslag genomen rond de Friese derby, die gewonnen werd door sc Heerenveen.

Bekijk ook: hommeles na laatste fluitsignaal bij Cambuur - Heerenveen

Niet alleen rond het stadion ging het mis, na de door sc Heerenveen met 1-2 gewonnen werden ook op het veld enkele kleine relletjes uitgevochten. Na het eindsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie lieten beide ploegen zich nog even van een slechte kant zien. Gelukkig was het opstootje bij de dug-out van Heerenveen snel onder controle.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen