Ajax en Feyenoord gefileerd: "Comedy capers"

19 december 2021, 15:41

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax valt vooralsnog niet mee. In het eerste bedrijf was het zondagmiddag allesbehalve een hoogstaand niveau in De Kuip en dat is ook de analisten opgevallen. "We hadden het laatst over het niveau van PEC Zwolle – RKC Waalwijk, maar dat doet hier niet voor onder."

Dat zei analist Kenneth Perez in de rustanalyse op ESPN. "Het is heen en weer continu balverlies, er is helemaal geen kwaliteit aan de bal. Niemand die de rust bewaart. Dramatisch, het is echt comedy capers", vervolgde de Deen. "Feyenoord kan soms niet echt ergens heen met de bal. Maar ook als ze wel vrij staan, krijgen ze de bal niet van jou naar mij. Dat is niet zo moeilijk toch?", vroeg hij zich hardop af.

Ook collega Mario Been is bijzonder kritisch. "Hoeveel balverlies er door Ajax en Feyenoord wordt geleden, is werkelijk schrikbarend", zag de oud-trainer, die ook bij het openingsdoelpunt balverlies zag gebeuren. "Toornstra verliest de bal, daar begint het mee. En een fijne pass van Steven Berghuis. Maar wat wil Senesi met die bal? Hij kan over de achterlijn, zijlijn. Het lijkt wel alsof hij wil terugspelen, maar dat heeft geen zin", zei Been.

Lees ook'Feyenoorder Senesi is de nieuwe Sven van Beek tegen Ajax'

Verder was het niveau niet hoogwaardig, vond ook Been. "Het is voor een Klassiekr wel heel mager wat er is laten zien. Het lijkt helemaal nergens op." En waar de Rotterdammers voor moeten waken, is volgens hem ook duidelijk. De pleog van Arne Slot moet niet tegen te veel makkelijke gele kaarten oplopen, om met spelers als Antony tegen een tweede gele prent op te lopen. Als de Rotterdammers met elf man blijven staan, liggen er kansen. "Ik blijf bij 2-2 als einduitslag." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen