Toornstra kritisch op arbitrage na 'onnodige' nederlaag

19 december 2021, 17:20

Jens Toornstra baalt van de onnodige nederlaag die Feyenoord zondagmiddag moest slikken in de Klassieker. De Rotterdammers waren minstens gelijkwaardig aan de aartsrivaal en mochten daardoor lang dromen van een goed resultaat, maar gingen alsnog met 0-2 onderuit tegen Ajax

"Ik denk niet dat we hadden moeten verliezen, eerlijk gezegd", verzuchtte aanvoerder Toornstra na afloop van de Klassieker in gesprek met ESPN. De middenvelder speelde een negatieve hoofdrol bij de openingstreffer. Zijn pass op Guus Tilwas te zacht, waardoor Ajax kon opstomen en op voorsprong kwam na een eigen goal van Marcos Senesi. 

Lees ook: Vijf conclusies na de Klassieker

"Ik was in de veronderstelling dat Guus wat dichterbij was, maar hij was ver weg. Dat was een verkeerde inschatting. Het was hun enige kans in de eerste helft en het leverde direct een treffer op. Dit soort wedstrijden worden op details beslist. We wilden heel gedisciplineerd spelen, zij hebben één keer op doel geschoten. Toch hebben ze twee keer gescoord, dat is knap."

Toornstra was niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Dennis Higler, die de bal na 81 minuten spelen op elf meter legde. "Die penalty... Ik heb aan de andere kant ook dingen gezien. Ik hoorde dat Guus bijvoorbeeld niet buitenspel was en er was ook nog een handsgeval. Nu is het gewoon echt balen, we hadden graag een goed resultaat neergezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen