Ten Hag zag Ajax wedstrijd controleren en heeft Martínez-nieuws

19 december 2021 – Erik ten Hag was tevreden na het optreden van Ajax in de Klassieker. De coach van de Amsterdammers boekte met zijn ploeg een 0-2 overwinning op Feyenoord. Hoewel er volgens de coach nog veel beter kon, was hij trots op het resultaat dat zijn ploeg meenam in de bus terug naar Amsterdam.

Ten Hag zag Ajax wedstrijd controleren en heeft Martínez-nieuws

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Ten Hag zag zijn ploeg op bezoek in de Kuip nauwelijks in de problemen komen. "We hebben de wedstrijd gecontroleerd, de counters én de lange ballen. Toch had het spel aan de bal beter gekund, met name in de laatste fase. Ik denk dat we de mogelijkheden onvoldoende hebben herkend. De wisselpass van rechts naar links was er te weinig. Aan de andere kant hadden we juist een overtal."

Lees ook: Vijf conclusies na de overwinning van Ajax in de Klassieker

Toch kon Ten Hag nog best tevreden zijn. "Over een aantal dingen ben ik zeer tevreden. Alleen zal het voor de kijker thuis geen vermakelijke wedstrijd zijn geweest", vertelde de succescoach voor de camera van ESPN. "Dit is een belangrijke slag voor ons, we moeten ons nu richten op woensdag." Dan sluit Ajax het jaar af met een thuisduel met Fortuna Sittard. "We willen laten zien dat we geleerd hebben van AZ, Heracles en Go Ahead Eagles."

De clash tussen Feyenoord en Ajax werd geteisterd door blessures. Bij Ajax moest Jurriën Timber zich geblesseerd laten vervangen, terwijl Ryan Gravenberch ook al om een wissel vroeg. Ook Lisandro Martínez werd al voor rust naar de kant gehaald. Hij is tegen Fortuna sowieso niet inzetbaar. "Wat betreft de rest weten we het morgen."

Reacties

Ajax

gerelateerd