Napoli slaat titelslag in verhitte strijd met AC Milan

19 december 2021, 22:42   Bijgewerkt: 19 december 2021, 23:41

Napoli heeft uitstekende zaken gedaan in strijd om de Italiaanse landstitel. De lange tijd ongenaakbare koploper was met vier punten uit de laatste vijf wedstrijden aan een dramatische serie bezig, maar boekte op bezoek bij AC Milan een cruciale 0-1 overwinning. Inter is echter de grote winnaar van het weekend.

De ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries had voorafgaand aan dit weekend een gat van slechts één punt ten opzichte van de stadsgenoot AC Milan, dat van Napoli een keiharde tik kreeg. Inter heeft nu vier punten voorsprong op AC Milan en Napoli. De regerend landskampioen heeft zich daardoor met nog één speelronde te gaan al gekroond tot winterkampioen.

Het was Elif Elmas die Napoli al vroeg in de wedstrijd aan de overwinning hielp. De aanvaller kopte na vijf minuten raak. Vooral na rust opende AC Milan de jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Olivier Giroud dacht zijn ploeg als invaller nog naar een gelijkspel te schieten, maar de VAR keurde de treffer af wegens buitenspel. Daardoor kwam Napoli op de ranglijst op gelijke hoogte met de Milanese grootmacht.

Bij AC Milan begon de veertigjarige Zlatan Ibrahimovic in de basis. Hij kon echter niet zijn stempel drukken in de kraker. Voormalig PSV'er Hirving Lozano verscheen aan de aftrap namens Napoli, terwijl all-time topscorer en voormalig Eredivisie-aanvaller Dries Mertens op de bank begon.