Koploper Real blameert zich met remise tegen laagvlieger

19 december 2021, 23:01

Real Madrid heeft een beschamend resultaat geboekt tegen laagvlieger Cádiz. De degradatiekandidaat, die de negentiende plek in La Liga bezet, hield de koploper van Spanje knap op een doelpuntloos gelijkspel. Het deed Real Madrid nauwelijks pijn: de grootmacht heeft en riant gat ten opzichte van de concurrentie.

Met sterren als Karim Benzema, Thibaut Courtois, Eden Hazard en Vinícius Júnior in de basis leek Real Madrid de ontmoeting met de Spaanse laagvlieger extreem serieus te nemen, maar het sterrenensemble zette zichzelf flink voor schut. Real kwam nauwelijks tot goed uitgespeelde kansen en morste tegen het enorm defensieve Cádiz dus dure punten.

Real hoopt stadsgenoot Atlético Madrid aan het einde van dit seizoen te onttronen als Spaans landskampioen en heeft daarvoor uitstekende papieren in handen. Na een stroeve start won Real Madrid liefst tien wedstrijden op rij, maar aan die indrukwekkende serie kwam in eigen huis een einde. Real heeft nog wel een voorsprong van zes punten op nummer twee Sevilla. De runner-up heeft nog een wedstrijd tegoed.

Cádiz ontpopt zich de laatste jaren steeds vaker als reuzendoder. In december 2020 won de laagvlieger nog met 2-1 van FC Barcelona. Ook in de return pakte Cádiz een punt. Dit seizoen hield het Barça op een doelpuntloos gelijkspel. Dat resultaat leidde mede het ontslag van Ronald Koeman bij de topclub in.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen