Raiola dropt bom met vertrekwens De Ligt bij Juve

19 december 2021, 23:28   Bijgewerkt: 19 december 2021, 23:50

Matthijs de Ligt lijkt deze zomer op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. De 22-jarige centrumverdediger speelt sinds 2019 voor Juventus, maar lijkt nu toe aan een nieuwe stap in zijn carrière. "Hij is klaar voor een nieuwe stap, daar is hij zelf ook van overtuigd", zo vertelde Raiola aan het NRC Handelsblad.

In een uitgebreid interview met de krant liet Raiola tussen neus en lippen door weten dat de verdediger open staat voor een nieuwe club. De Nederlander is inmiddels onomstreden in het hart van de Turijnse defensie en makt volgens Italiaanse media zelfs kans op de aanvoerdersband, maar lijkt de voorkeur te geven aan een zomers of winters vertrek.

Diverse clubs toonden de laatste weken al interesse in de Nederlander, die zijn basisplek bij Oranje is verloren aan de meer ervaren en solide Stefan de Vrij. De Ligt staat naar verluidt op de verlanglijst van Chelsea, terwijl ook FC Barcelona alles op alles wil zetten om de Nederlander naar Spanje te halen. Het is echter onduidelijk of Barça de financiële middelen heeft. Bij de NOS gaf Raiola in ieder geval aan dat Barça een optie is. "Het hoeft niet per se de Premier League te zijn. FC Barcelona, Real Madrid of Paris Saint-Germain zouden ook kunnen."

De Ligt stond de laatste zeven duels in de competitie in de basis en maakte steeds de negentig minuten vol. Italiaanse kranten noemden hem al de nieuwe leider van Juventus. De Ligt werd in de zomer van 2019 voor liefst 85 miljoen euro overgenomen van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen