Gesprekken Leipzig en Ajax over transfer Brobbey bevestigd

20 december 2021, 09:35   Bijgewerkt: 20 december 2021, 10:32

Dat Ajax Brian Brobbey deze winter terug naar Amsterdam probeert te halen, is al een tijdje duidelijk. Lange tijd leek RB Liepzig niet te willen meewerken aan een hereniging, maar daar lijkt nu een kentering in te komen. Zaakwaarnemer Mino Raiola – die de belangen van Brobbey behartigt – stelt dat beide clubs eruit proberen te komen.

Brobbey verliet Ajax afgelopen zomer voor een avotnuur in de Bundesliga, waar bij RB Leipzig een mooi plan voor hem klaarlag. Achteraf had hij misschien beter bij Ajax kunnen blijven. "Dat zijn momentopnames", begint Raiola bij Studio Voetbal. "Meerdere factoren spelen daarbij een rol. Ajax koopt Sébastien Haller, En Brobbey zat al een lange tijd bij Ajax en ziet dat ze in Leipzig met een project bezig zijn."

"Dan ga je naar Leipzig en vlak voordat je weggaat wordt de trainer voor een gigantisch bedrag weggekocht. Dan veranderen er dingen", gaat Raiola verder. "Ik wil niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheid, maar je zit er dicht tegenaan en dan koopt Ajax Haller. Dan gaat zo'n speler denken: wat is de kans dat ik ga spelen?"

Lees ook: Sleutel van terugkeer Brobbey naar Ajax in handen van Rodriguez

Bij Leipzig komt Brobbey niet genoeg aan bod, ook niet onder de nieuwe trainer Domenico Tedesco. Afgelopen weekend tegen Arminia Bielefeld mocht Brobbey drie minuten voor tijd invallen. En dat is niet genoeg voor een jonge speler, weet ook Raiola. Of Brobbey zelf ook echt terug wil naar Ajax? "Dat denk ik wel", zegt de zaakwaarnemer. "Ajax laat echt zien dat ze hem terug willen. Als Ajax hem terughaalt, is dat echt omdat ze hem gaan gebruiken. We proberen eruit te komen met de clubs. Op deze leeftijd moet je speelminuten maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen