UEFA besluit: Vitesse overwintert officieel, coëfficiëntenbonus

20 december 2021, 11:26   Bijgewerkt: 20 december 2021, 11:43

Vitesse is officieel door in de Conference League. De UEFA laat maandag weten dat de niet-gespeelde wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes op papier met 0-3 is gewonnen door de Fransen.

Dat duel moest worden afgelast vanwege een corona-uitbraak bij de Engelsen. Een datum om de wedstrijd alsnog te spelen, kon niet worden gevonden. UEFA zag al snel geen andere keus dan het definitief schrappen van de wedstrijd. Wat er daarna zou gebeuren, was nog gissen. Maar nu heeft de Europese voetbalbond dus besloten om de schriftelijke 0-3 overwinning aan de bezoekers te geven.

Het besluit is uiteindelijk genomen door de 'Control, Ethics and Disciplinary Body' van de UEFA. In een statement valt te lezen dat zij begrijpen dat Tottenham de wedstrijd niet heeft kunnen spelen. Toch zijn het de Spurs die de wedstrijd officieel gezien hebben 'opgegeven', waardoor de reglementen een 0-3 overwinning voor Stade Rennes voorschrijven. Een hard gelag voor de ploeg van coach Antonio Conte, die in de Conference League graag hoge ogen hadden willen gooien. 

Lees ook: UEFA laat Vitesse nog langer wachten in Conference League

Vitesse schrijft door de uitspraak van UEFA geschiedenis: het is de eerste keer dat de Arnhemmers Europees overwinteren. Vitesse eindigt tweede in de poule, achter Stade Rennes en dus voor Tottenham Hotspur. In februari 2022 mag de ploeg van coach Thomas Letsch het in de tussenronde opnemen tegen Rapid Wien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen