Opnieuw kritiek op PSV-goalie Drommel: "Zat er weer niet goed bij"

20 december 2021, 11:59

Joël Drommel werd dit seizoen bij PSV gepresenteerd als de onbetwistbare nieuwe eerste doelman. Dat is de voormalige keeper van FC Twente ook, maar overtuigen kan hij nog allerminst. Willy en René van de Kerkhof vonden hem ook in het uitduel tegen RKC Waalwijk (1-4) niet opperbest.

Bij de eretreffer van Jens Odgaard had Drommel volgens de broers een negatief aandeel. "Hij zat er weer niet goed bij", begint Willy van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. "Hij is wat onzeker, de laatste tijd. Ik hoop dat hij donderdag tegen Go Ahead Eagles nog een keer de nul kan houden. Dan kan hij even twee weekjes uitrusten en het daarna opnieuw oppakken."

Het is niet de eerste keer dat Drommel kritiek krijgt. Iets waar hij volgens de gebroeders Van de Kerkhof niet zo goed mee kan dealen. "Drommel is een goede keeper, alleen heeft hij iedere wedstrijd een moment dat hij onzeker is. Zondag zag je dit bij die voorzet waaruit het RKC-doelpunt ontstond en bij dat schot op goal waarbij hij de bal losliet. Het gaat hem niet goed af. En als René en ik dan maandagochtend vertellen dat het slecht is, krijgt hij nog meer de kriebels."

Lees ook: Unnerstall verklaart topprestatie en verdedigt Drommel

PSV blijft door de zege bij RKC wel gewoon koploper van de Eredivisie. Wel kregen de Eindhovenaren al twintig treffers meer om de oren dan achtervolger Ajax. Ook Feyenoord-doelman Justin Bijlow (17) en FC Twente-goalie Lars Unnerstall (21) – die vorig seizoen nog het shirt van PSV droeg - moesten minder vaak vissen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen