Van der Sar blijft beschikbaar voor Oranje

Ger
2 augustus 2006, 11:03

Edwin van der Sar heeft besloten zijn interlandcarrière te verlengen. Bondscoach Marco van Basten riep de 35-jarige doelman woensdag op voor de vriendschappelijke interland tegen Ierland op 16 augustus. "Het feit dat Van der Sar bij de selectie zit, betekent dat hij doorgaat", aldus een woordvoerder van voetbalbond KNVB.

"Ik heb de knoop doorgehakt", liet Van der Sar weten op zijn website. "Het heeft lang geduurd voordat ik een besluit kon nemen. De klap na de uitschakeling tegen Portugal op het WK dreunde lang na. Langer dan ik zelf had verwacht. Ik voelde me down, we hadden kunnen winnen."

"Pas tijdens mijn vakantie in Spanje keerde de rust in mijn hoofd en lichaam terug. Ik voelde me fit en kreeg weer zin om te beginnen en te trainen met die jongens", lichtte Van der Sar zijn keuze verder toe. "Ik stelde me voor hoe het zou zijn als ik zou afhaken als international. En dat ik niet meer met de groep zou kunnen werken. Dat voelde niet goed."

Van der Sar werd tijdens zijn laatste optreden voor Nederland recordinternational. In de kwartfinale van het WK tegen Portugal speelde hij zijn 113e interland. De keeper debuteerde op 7 juni 1995 in Oranje (1-0-verlies tegen Wit-Rusland) en speelde sindsdien vijf eindtoernooien. Van der Sar was aanwezig op de EK's van 1996 (Engeland), 2000 (Nederland en België) en 2004 (Portugal) en maakte de WK's van 1998 (Frankrijk) en 2006 (Duitsland) mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen