Cocu staat open voor trainersklus: "Club moet ambities tonen"

20 december 2021, 16:55

Phillip Cocu staat open voor een nieuw avontuur als trainer. Na zijn vertrek bij Derby County heeft hij de tijd genomen om de batterij weer helemaal op te laden. Nu is het moment dat de handen weer beginnen te jeuken bij de oefenmeester, die zich niet te groot voelt om in Nederland aan de slag te gaan.

"Ik voel me klaar voor een nieuwe uitdaging in de trainerswereld. Waar? Ik had alweer aan de slag kunnen gaan. Ik kreeg genoeg aanbiedingen. Maar de boodschap en een plan van een nieuwe club moeten me aanspreken. Een club moet ambities tonen", vertelt Cocu in gesprek met ELF Voetbal. "Mijn aanpak moet gewaardeerd en gesteund worden. Is dat het geval? Laat ze maar bellen. Waar dat dan is, is van minder belang. Binnen- en buitenland, het kan overal. Het totaalplaatje moet kloppen. Dat maakt het niet eenvoudig."

Bij Derby County leek het hele plaatje te kloppen voor de oefenmeester. Hij stapt dan ook vol vertrouwen in het avontuur, waar hij een duidelijke taak kreeg: jeugd inpassen. "In drie stappen moesten ze worden klaargestoomd. Meetrainen, debuteren, basisspeler worden. Als spelers waarde vertegenwoordigden, moesten ze worden verkocht en kon de club financieel opkrabbelen", blikt Cocu terug. In het eerste jaar waren de prestaties behoorlijk met een tiende plaats in het Championship. Die resultaten gingen gepaard met goed voetbal. Maar het tweede jaar verliep moeizamer. Het betekende einde dienstverband.

"Het ontbrak aan scorend vermogen. Elke ploeg krijgt het dan heel moeilijk. Er waren geen financiën beschikbaar om ons op die positie te versterken. Telkens lonkte hoop. Ik zat drie keer aan tafel bij gesprekken met potentiële kopers om het technische plaatje toe te lichten. Telkens ging de overname niet door. Die situatie is nog steeds niet veranderd", besluit Cocu. Mede door de financiële problemen kreeg de ploeg dit seizoen al 21 punten aftrek. Mede daardoor staat de ploeg laatste met slechts vier punten uit 22 wedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen