MVV volgt Liverpool-voorbeeld: alleen gevaccineerde aanwinsten

20 december 2021, 20:18

MVV gaat in de komende transferperiode alleen spelers aantrekken die gevaccineerd zijn. Daarmee volgt de club uit de Keuken Kampioen Divisie het voorbeeld van Liverpool, dat afgelopen week ook liet weten op de transfermarkt rekening te houden met het virus.

In juli liet de club uit Maastricht aan De Limburger weten dat het vaccinatievraagstuk geen rol speelde bij het aantrekken van nieuwe spelers, maar inmiddels wordt daar anders over gedacht bij het bestuur. In Engeland werden afgelopen weekend zes wedstrijden afgelast, omdat het coronavirus daar bezig is aan een serieuze opmars. MVV wil dat voor zijn en gaat daarom alleen spelers halen die gevaccineerd zijn of daar open voor staan.

"Zij krijgen geen aanbieding als ze niet gevaccineerd zijn. Wij staan volledig achter het vaccinatieprogramma", laat een woordvoerder van de club weten aan de regionale krant. "Het virus zo goed mogelijk bestrijden bereik je alleen als iedereen in de organisatie is gevaccineerd. Als er spelers bijkomen die niet zijn gevaccineerd, moeten we weer extra maatregelen nemen. We willen het risico zo veel mogelijk beperken, zeker met de nieuwe variant die is opgedoken en waarover nog veel onbekend is."

Het is niet zo dat de huidige spelersgroep verplicht wordt om het vaccin te nemen, maar de club heeft er wel 'met zachte hand' op aangedrongen bij de voetballers. "We kunnen de spelers die al onder contract staan, niet daartoe dwingen. We wijzen wel op onze maatschappelijke functie. We hebben daarnaast spelers die al gevaccineerd zijn verzocht om de boosterprik te nemen", besluit de woordvoerder. Binnen de spelersgroep is slechts één speler ongevaccineerd.

Liverpool heeft ook al laten weten dat er alleen gevaccineerde spelers komen. "Elke speler die niet gevaccineerd is, vormt een constante bedreiging voor ons allemaal", was de duidelijke boodschap van trainer Jürgen Klopp in gesprek met de Engelse pers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen