Luirink in voorselectie Nederlands elftal

Ger
2 augustus 2006, 11:21

Gijs Luirink is voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De verdediger van AZ was in juni een van de dragende spelers van Jong Oranje op het Europees kampioenschap. Stijn Schaars, de aanvoerder van dat team, is ook door Van Basten geselecteerd.

Op de voorlopige lijst van 31 namen staan ook Klaas Jan Huntelaar, Romeo Castelen, Urby Emanuelson, Barry Opdam, Ron Vlaar, Nigel de Jong en George Boateng. Zij behoorden tot de groep afvallers voor het wereldkampioenschap in Duitsland.

De voorlopige selectie van Oranje

Doel: Stekelenburg (Ajax), Timmer (Feyenoord) en Van der Sar (Manchester United).

Verdediging: Emanuelson, Heitinga (beiden Ajax), De Cler, Jaliens, Mathijsen, Luirink, Opdam (allen AZ), Van Bronckhorst (FC Barcelona), Vlaar (Feyenoord), Boulahrouz (Hamburger SV), Kromkamp (Liverpool) en Ooijer (PSV).

Middenveld: Maduro, Sneijder (beiden Ajax), Schaars (AZ), Van Bommel (FC Barcelona), De Jong, Van der Vaart (Hamburger SV), Boateng (Middlesbrough) en Landzaat (Wigan Athletic).

Aanval: Babel, Huntelaar (beiden Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Castelen, Kuyt (beiden Feyenoord), Van Nistelrooy (Real Madrid) en Vennegoor of Hesselink (PSV).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen