Derksen na Klassieker kritisch op 'vervelend mannetje'

20 december 2021, 23:49

Johan Derksen is kritisch op Antony, die tijdens de Klassieker niet thuis gaf. De aanvaller had het moeilijk tegen Tyrell Malacia, waarna hij de linksback van Feyenoord een tik in zijn gezicht gaf. De Braziliaan ontsnapte en mocht blijven staan.

"Hij had echt een kaart moeten krijgen, want dat wordt plotseling een heel vervelend jongetje. Het was het resultaat van het feit dat Malacia hem knap uitschakelde. Dat deed die jongen hartstikke goed", stelt Derksen bij Veronica Inside. Tegen Malacia had hij het moeilijk, maar ook vorig weekend had hij het moeilijk tegen AZ-verdediger Owen Wijndal.

René van der Gijp constateerde dat ook toen hij naar de Klassieker keek. Het betekent dat de aanvaller nog een verbeterpunt heeft. "Denkt Antony nou werkelijk dat er op Mbappé niet iedere week zo verdedigd wordt? Dan moet je de ruimte gaan zoeken, kijken en slim zijn. Stel dat Manchester City zich meldt, waar nu Riyad Mahrez speelt. Die wordt ook elke week zo aangepakt."

Hans Kraay junior verwacht wel dat Antony binnen afzienbare tijd een stap maakt richting de absolute top. "Hij gaat een grote transfer maken, want hij heeft het laten zien tegen Borussia Dortmund en Sporting Portugal. Het is ook gewoon een goede speler", aldus de analist, waarna Van der Gijp inhaakt. Hij denkt dat buitenlandse clubs huiverig zijn om dikke bedragen op tafel te leggen voor een Eredivisiespeler. "De Ligt en De Jong zijn verkocht en daar zijn ze niet zo tevreden mee. Van de Beek werd verkocht en speelt daar nooit. Dan heb je Ziyech nog waar ze ook niet tevreden mee zijn. Zulke clubs gaan nu echt uitkijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen