De Graafschap kan weer omhoog kijken, Jong Ajax stelt teleur

20 december 2021, 22:18

In de Keuken Kampioen Divisie heeft De Graafschap de aansluiting gevonden bij de subtop. De ploeg uit Doetinchem won de uitwedstrijd van Jong Utrecht, terwijl de beloftenploegen uit Amsterdam en Alkmaar ook niet met een overwinning van het veld wisten te stappen.

Jong Utrecht - De Graafschap 0-2

De Graafschap was afgelopen seizoen lang in de race voor promotie, maar uiteindelijk gebeurde het niet. Deze jaargang gaat het een stuk moeizamer voor de Superboeren. De ploeg heeft de aansluiting met de subtop weer gevonden met een 0-2 overwinning op Jong FC Utrecht. Na iets meer dan een half uur zette Giovanni Korte de ploeg op voorsprong met een inzet die van richting werd veranderd. Het duurde lang voor de ploeg de tweede treffer maakte, al bleef het team de dominante partij. Danzell Gravenberch besliste het duel in de slotfase alsnog. Het gat met nummer drie FC Emmen is inmiddels drie punten.

Jong Ajax - Helmond Sport 1-1

Een makkelijk wedstrijdje voor de beloftenploeg uit Amsterdam. Zo leek het tenminste op papier, maar niets bleek minder waar te zijn. John Heitinga zag zijn mannen niet verder komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Helmond Sport. Pas in de zeventigste minuut kon Jong Ajax voor het eerst juichen na een inzet van Enric Llansana, terwijl de Brabanders daarvoor al op voorsprong waren gekomen via Jellert van Landschoot. Door het puntverlies staan de Amsterdammers vijfde, met één punt meer dan De Graafschap.

FC Den Bosch - Jong AZ 3-3

Geen minuut was het saai tussen de ploegen. Binnen het kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong via Preben Stiers, maar een minuut later was het weer gelijk door Zico Buurmeester. Het was meteen de ruststand in een wedstrijd, waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden. Ook na rust hielden de ploegen elkaar dus in evenwicht, al leken de Brabanders op weg naar een zege. De ploeg kwam twee keer op voorsprong. Via Hornkamp en later nogmaals via Stiers. Mohamed Taabouni bezorgde de Alkmaarders uiteindelijk nog een punt door een doelpunt vlak voor tijd.