'Concurrentie voor FC Barcelona in strijd om Ziyech: 'Winterplan''

21 december 2021, 10:20

Hakim Ziyech (28) staat hoog op het lijstje van Borussia Dortmund. De oud-Ajacied moet voor een winterimpuls zorgen bij de Duitse club in de winterstop. Of Chelsea de spelmaker wil laten gaan, is overigens nog wel onduidelijk. 

Dat schrijft het Duitse medium BILD althans. 'Dortmunds winterplan, kommt Ziyech oder Zakaria?', kopt de ochtendkrant groots. Door de uitschakeling in de Champions League en tweede plaats achter Bayern München (negen punten) in Duitsland, is er sportief een impuls nodig voor het elftal van trainer Marco Rose. Ziyech is een van de opties, ook Borussia Mönchengladbachs' Denis Zakaria is interessant. Zijn contract loopt namelijk af in de komende zomer.

Voor Ziyech is de interesse dus ook zeer concreet, al lijkt het wel te gaan om een huurdeal. 'Omdat de aanvallende middenvelder een salaris heeft van ruim tien miljoen euro en nog drie jaar vastligt bij Chelsea, overweegt BVB vooral een huurdeal met een koopoptie in het contract', schrijft dagblad BILD. Voor Zakaria hoeft vermoedelijk maar zo'n acht miljoen euro op tafel te komen, gezien zijn aflopende verbintenis.

Lees ook: 'Ziyech plan B bij Barça in zoektocht naar aanvallende impuls'

Ziyech staat ook op het lijstje van FC Barcelona, als alternatief voor als de komst van Ferran Torres onhaalbaar blijkt. Die club heeft minder financiële middelen dan Dortmund, dat ook nog spelers gaat lozen. Het huurcontract van Reinier wordt ontbonden, terwijl de dure Roman Bürki wil verkassen. Hij is ontevreden over zijn rol als stand-inkeeper. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen